ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ
Άννας ΚΑΡΑΜΑΝΟΥ Ευρωβουλευτού ΠΑΣΟΚ

8.3.01

     

Προς :

Κυρία  Ελπίδα Τσουρή

Βουλευτή Χίου

 

Αγαπητή μου Ελπίδα,

 

Μεγάλη ήταν η επιθυμία μου να παρευρίσκομαι στη σημαντική εκδήλωση που διοργανώνεις με τις δυναμικές γυναίκες της Χίου και να έχω την ευκαιρία να σας απευθύνω προσωπικά λίγα λόγια για τη σημερινή επέτειο. Η απουσία μου ωστόσο, δεν με εμποδίζει  να χαιρετίσω τη σημερινή σας εκδήλωση και να συγχαρώ τις Χιώτισσες που ανέδειξαν μια άξια γυναίκα, όπως εσύ, στη Βουλή.

 

Όπως γνωρίζεις, σήμερα ο Τομέας Γυναικών του ΠΑΣΟΚ διοργανώνει εκδήλωση στο Ζάππειο με θέμα ‘’ΙΣΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΤΉΤΑ’’ και βασικό σύνθημα, ‘’Καιρός να Ζήσουμε ΜΑΖΙ με Έμπνευση και Φαντασία’’ .

 

 Ο Τομέας μας αφιερώνει τη φετινή επέτειο στο όραμα και τον αγώνα των γυναικών για να επικρατήσουν οι ανθρώπινες αξίες στο Πλανήτη, για να δοθεί προτεραιότητα από τις πολιτικές ηγεσίες στη προστασία της ζωής και του περιβάλλοντος, τη κατοχύρωση του διαλόγου ως του μοναδικού μέσου επίλυσης των διαφορών, τη καταπολέμηση της φτώχειας, τη δίκαιη κατανομή του πλούτου και τη μετατροπή της κουλτούρας της βίας σε πολιτισμό ειρήνης και σεβασμού των όποιων διαφορών, φυλετικών, πολιτικών, θρησκευτικών.

 

Βασικός μας στόχος είναι να διευρύνουμε το πεδίο δράσης των γυναικών, ώστε να συμπεριλάβουμε τον αγώνα για την ειρηνική συμβίωση των λαών σε μια συγκυρία όπου τα σύννεφα του πολέμου πυκνώνουν και πάλι στα Βαλκάνια.

  

Ιδιαίτερα για μας τις γυναίκες, αποτελεί χρέος να συμβάλουμε ουσιαστικά στη συνάντηση των πολιτισμών της περιοχής μας, να δημιουργήσουμε δημοκρατικούς διαύλους επικοινωνίας και συνεργασίας και σε μια εποχή που τα μεταναστευτικά ρεύματα επηρεάζουν και τη χώρα μας, να συμβάλουμε στη δημιουργία μιας σύγχρονης Ελληνικής κοινωνίας που σέβεται τα ανθρώπινα δικαιώματα και τις θεμελιώδεις ελευθερίες όλων των πολιτών, ανεξαρτήτως κοινωνικής ή εθνικής καταγωγής, φύλου, φυλής ή θρησκευτικής πίστης.

 

Ταυτόχρονα, κατά τη φετινή 8 Μάρτη, καλούμε και τους άνδρες να συμμετάσχουν στον αγώνα για την ισότητα των φύλων και να ανανεώσουν την παρωχημένη ανδρική τους ταυτότητα, που συνοψίζεται στο περίφημο σλόγκαν ‘’οι άνδρες δεν κλαίνε’’ και ενθαρρύνει τη βία και την επιθετικότητα στην ιδιωτική και τη δημόσια σφαίρα.

 

Η υπόθεση της ισότητας των φύλων και η δημιουργία μιας δημοκρατικής, ανοιχτής και δίκαιης κοινωνίας πρέπει  να  κερδιθεί, γιατί είναι συμφέρουσα για όλους και όλες.

 

Εύχομαι από καρδιάς κάθε επιτυχία στη σημερινή σας εκδήλωση.

 

Με πολύ φιλικούς χαιρετισμούς,

 

ΑΝΝΑ ΚΑΡΑΜΑΝΟΥ